Makaleler
> Makaleler > E-posta Güvenliğinizi Nasıl Sağlarsınız?

E-posta Güvenliğinizi Nasıl Sağlarsınız?

15 Ara 2017Admin

 Son 25 senedir hayatımızın her anında en sık kullandığımız işlemlerden biri, hiç kuşkusuz e-postadır. Elektronik posta, dünyanın diğer ucundaki kişiler ile anlık olarak iletişim kurmamızı sağlayan, ileri teknoloji ile donatılmış bir hizmettir. Günümüzde, her gün iki yüz milyardan fazla e-posta yolladığını düşünürsek, bireyler ve şirketler için ne denli önemli bir yer tuttuğunu rahatlıkla görebiliriz..

 E-posta güvenliğinizi sağlarken dikkat etmeniz gereken en önemli 3 unsur; Kullandığınız cihaz, verilerin iletileceği ağ ve seçilen e-posta sunucusudur. Sadece sin güvenlik önlemi almanız yetmez, aynı zamanda alıcının da aynı güvenlik seçeneklerine sahip olması gerekir.

 

1
  E-Posta güvenliği sizin elinizdedir

 Güvenliğiniz için çeşitli önlemler alabilirsiniz ancak e-postalarınızı tehlikeden koruyabilmeniz için, yapmanız gerekenleri tamamen sizin inisiyatifinizdedir. Güvenlik açısından oldukça hassas ve tehlikelere açık olan e-posta güvenliğini nasıl sağlamamız gerektiğini detaylı şekilde bilmemiz gerekir. Verilerin her zaman güvende olması ve kişisel bilgilerimizin gizliliği için, gerekli tüm güvenlik önlemlerini almak için, mevcut yöntemleri bilmeniz şarttır. İşte bu yöntemlerden bazıları:

VPN Kullanın

 Verilerinizin ve e-postalarınızın güvenliği için mutlaka VPN kullanmanızı öneriyoruz. Web sitemizde VPN kullanımına dair içerikleri bulabilirsiniz. Böylece, internette güvenli bir şekilde e-posta trafiğinizi kontrol edebileceksiniz. Ortak kullanıma sahip Wifi ağlarını zorunlu olmadıkça kullanmayınız.

Güvenli E-Posta Servis Sağlayıcısı Seçin

 Ücretsiz e-posta hizmeti sağlayan yüzlerce servisten birini tercih ederken, bu servis sağlayıcıların ne derece güvenli olduklarından emin olmalısınız. SSL gibi şifreli veri protokolü sunan servisleri tercih etmelisiniz. Bu servis sağlayıcıları daha güvenlidir.

Güçlü Şifre Kullanın

 Yapılan en büyük güvenlik hatalarından biri de, kolay algoritmaya sahip şifreler kullanmaktadır. Şifrelerinizin büyük- küçük harfler ile kombine edip, araya rakamlar serpiştirerek, daha güçlü bir hale getirebilirsiniz.

Çift Faktörlü Doğrulama Kullanın

 Bu özellik artık neredeyse tüm servislerde bulunmaktadır. Şifrenizi yazıp hesabınıza bağlanırken, ek güvenlik önlemi olarak, kayıt ettiğiniz cep telefonunuza bir onay mesajı gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece, şifreniz kötü niyetli kişilerin eline geçse bile, SMS mesajı olmadan hesabınıza giriş sağlayamazlar. Çift faktörlü koruma özelliğine sahip olan e-posta servis sağlayıcılarını kullanırsanız, güvenlik risklerini en aza indirgemiş olursunuz.

Güçlü Güvenlik Sorusu Kullanın

 Çoğu e-posta servisinde bulunan güvenlik sorusu bölümü, şifrenizi unuttuğunuz zaman size şifrenizin ne olduğu konusunda hatırlatma yapabilecek olan ve sizin belirlediğiniz soru ve cevaplardır. Bu soruların güncel olmamasına dikkat ettiğiniz. Örneğin “ Tuttuğum futbol takımı nedir “ şeklinde bir sorunun cevabı, birkaç denemeden sonra rahatlıkla bulunabilir. Güvenlik sorularının zor ve tahmin edilmesi güç olması gerekmektedir. .

E-Postanızı Şifreleyin

 Çok önemli olan ve sizin için hayati önem taşıyan bilgileri, e-posta yolu ile göndermeyiniz. Başka seçeneğiniz yoksa şifreleme programlarını kullanarak bunu yapınız.

E-Postanızı Her Yerde Yayınlamayın

 Özellikle sosyal medya, tartışma platformları, forumlar ve bloglarda kesinlikle e-posta adresinizi paylaşmayın ve ziyaretçilere açık alanlarda yayınlamayın. Tehlikenin nereden ve ne zaman geleceğini bilemezsiniz.

Cihaz Güvenliğinizi Sağlayın

 En önemlisiniz en sona sakladık. Çünkü e-posta güvenliği için en çok dikkat etmeniz gereken şey, kullandığını cihazın güvenliğidir. Cep telefonu, bilgisayar, diz üstü bilgisayar, tablet veya benzeri cihazlarda kurulu olan e-posta adresinizin güvenliği, bu cihazların güvenli olmasına bağlıdır.

 Sürekli güncel antivürüs programları kullanın ve bilmediğiniz hiçbir bağlantıya tıklamayınız. Olta yöntemi denilen ve benzeri birçok yöntem ile cihazlarınız zarar görebilir ve haberiniz olmadan tüm tehlikelere kapıyı aralamış olursunuz. E-Postanız için güvenlik önlemi almaya, cihazlarınızı koruyarak başlamalısınız.

En İyi 5 Vpn Servisi
  • Stars: 1Stars: 2Stars: 3Stars: 4Stars: 5
    1500+ oylama
    9.9
  • Stars: 1Stars: 2Stars: 3Stars: 4Stars: 5
    1300+ oylama
    9.8
  • Stars: 1Stars: 2Stars: 3Stars: 4Stars: 5
    700+ oylama
    8.9
  • Stars: 1Stars: 2Stars: 3Stars: 4Stars: 5
    500+ oylama
    8.5
  • Stars: 1Stars: 2Stars: 3Stars: 4Stars: 5
    700+ oylama
    8.4
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar